Cirka 65% av den totala honungsproduktionen i Grekland kommer från tallarna. Tallen anses faktiskt vara den viktigaste växten för biet i Grekland.
Smaken är inte för söt grund av den låga koncentrationen av socker. Tallhonung som produceras på våren är blekare och mer transparent än den som produceras under hösten.
Tallhonung anses vara en mycket näringsrik honung och det är främst på grund av det stora antalet olika ämnen som finns i träden. Eftersom dessa ämnen domineras av metaller och mineraler (kalcium,magnesium, zink, järn, koppar, etc.), som finns i stora mängder i grekiska furu.
Tallhonung kristalliseras relativt långsamt, eftersom det naturliga innehållet av glukos är lågt. Ren tall förblir flytande, dvs utan kristallisation, i mer än ett halvt år.
Kristallisering är ett naturligt fenomen av honung. För att smälta en redan kristalliserad honung värm den försiktigt i ett vattenbad (upp till 40 grader C)
OBS: Inte lämplig för barn under 2 års ålder
Ingredienser: Honung från tall
Ursprung: Grekland
Bäst-före-datum: 24 månader från produktion datum
Förvaring: svalt och torrt